Style: NIKE iD

NIKE iD bola jednou z prvých firiem, ktorá sa začala zaoberať produktmi na mieru. Spočiatku to boli len tenisky, teraz si môžete navrhnúť vlastn? tašky, futbalov? lopty a in? produkty. V podstate ide o to, aby si aj tí najväčší nepriatelia masovej módy mohli vytvoriť niečo, čo nebude mať nikto v okolí, samozrejme s patričným príplatkom.

SESUL?K 2006

Postup pri vytváraní svojho produktu je nasledovný. Najprv si vyberiete produkt (ako som už spomínal, od lôpt až po hodinky), potom si ho priamo na stránke upravíte podľa svojich predstáv, pričom na výber je niekedy toľko možností, že si nemôžete vybrať tú pravú. Prispôsobiť si môžete takmer všetko, od farby podrážky až po vlastn? iD-vlastný nápis, ktorý je však limitovaný spravidla 8 znakmi. Avšak NIKE iD si vyhradzuje právo neuverejniť každ? iD, napr. názvy tímov, známych osobností… Potom už stačí vyplniť adresu a in? údaje potrebn? na doručenie vašej objednávky, pričom trvá približne 3-4 týždne kým vám bude produkt doručený.

Všetko toto by strácalo na kráse, keby stránka NIKEid.com nemala kabát aký sa patrí. Celá stránka je urobená technológiou Flash. Neviem si predstaviť inú technológiu, ktorá by zvládla rýchlo a pružne reagovať na potreby zákazníka. Na stránke môžete stráviť dosť veľa času len tým, že si pretvárate rôzne produkty a kocháte sa vašim umením :).

SESUL?K 2006

Zaujímavou stránkou sú aj ceny. Tenisky, čo je ťažiskový produkt stoja od 75 do 250 EUR, čo hlavne do tých 100 EUR nie je až tak veľa, hlavne keď to porovnáte s niektorými predraženými „top“ produktmi z našich obchodov, ktor? nie sú v aktuálnom portfóliu firiem dlhšiu dobu.

Web:www.nikeid.com

3 Comments on “Style: NIKE iD

  1. Pingback: SESUL?K II E-ZINE » Blog Archive » Namiešajte si vlastnú tenisku: Puma MongolianShoeBbq

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *