Téma: Pohoda

Pohoda 2006
„A nje a nje zapršat“ tak to boli slová dvoch babiek, ktoré akurát asi išli na trh, keď som sa o 7:00 ráno po Pohode išiel sprchovať. Ešteže sa ich želanie nesplnilo, pretože počasie asi už lepšie nemohlo byť (mohlo keby nebola ráno taká zima).

Ja som sa na Pohodu dostal cca o 14:00 v piatok a ľudí teda nebolo veľa, ale postupne sa začal areál letiska zapĺ?ať. Vidiek ma nesklamal, dobre som sa zabavil. Keďže som skôr zameraný na elektronickú hudbu, tak asi tušíte, že Pixies neboli pre m?a headlinerom, síce som sa ich koncert išiel pozrieť. V piatok v noci sme si v Oáze_FM až do rána vychutnávali kvalitný house, ktorý bol ešte lepšie zmixovaný.

V sobotu som zmeškal Coldcut, čo ma trochu mrzí, ale na druhej strane som sa dobre naobedoval :-). Sobotný koncert Karpatských Chrbátov bol plný recesie, ako napríklad hranie na záchodové rúry spolu s nádržami na vodu, alebo generálove výložky zo záchodovej kefy…no a skladba o hadovi, ktorý nemá vlasy a spevákove čítanie textu zo šmíraku, už rozosmiala každého. Milo ma prekvapila Skye svojou pohodovou muzičkou a bolo vidieť, že sa jej na Pohode naozaj páči. Veľkú šou predviedol aj Polemic, na ktorom sa zišlo až prekvapivo veľa ľudí, azda netreba pripomínať, že atmosféra na ich koncerte bola skvelá.

Po všetkých otvorených stageoch som sa pobral do Samsung stanu, kde už to mala pekne rozbehnutá dvojica Toky + Loktibrada, Marco Carola bol po nich trochu nezáživný a pravdupovediac ma sklamal, lebo mohol vybrať aj tvrdší repertoár. Po ?om nasledoval Darren Emerson, ktorý to všetko napravil a jeho set rozpálil ľudí tak, že občas padali zo stropu kvapky vyzrážanej vody. Samozrejme, že nezahrať Born Slippy by bolo pre bývalého člena skupiny Underwold, veľkou chybou. Samsung stage si zaslúži pochvalu kvôli dvom veľkoplošným kvalitným projekciám, ale zvuk mohol byť viac basovejší (pamätám si na techno stage ešte na TMM, kde sa od basov triasli aj železobetónové nosníky :-)). Po techne som sa pobral na Bažant stage, kde už bežal koncert Trenčianskeho komorného orchestra, ktorý hral pri východe slnka. Jeden kamarát poznamenal, že je to romantické, hlavne keď slnko vychádza nad hajzlami, tí čo tam boli vedia o čom je reč :-).

Pohoda je známa aj sprievodnými podujatiami a jedno z nich sa rozhodli vyskúšať aj dvaja členovia našej partie, konkrétne Koťo a Janka. Išlo o bungee-jumping a sklá?am sa hlavne pred odvahou Janky, nebolo veľa dievčat, ktoré sa na to odhodlali, asi nemali tých správnych „lobistov“ :-).

Na Pohode som bol už štvrtý rok po sebe a zatiaľ ma ani raz nesklamala, je to perfektný festival a pochvalu za skvelé zorganizovanie si zaslúži celý realizačný tím na čele s Michalom Kaščákom.
Pohoda je pohoda

One Comment on “Téma: Pohoda

  1. Pingback: asdf.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *