Exkurzia po bratislavských mostoch…

Po prebdených víkendových nociach ma v pondelok (11.9) čakala obhajoba mojej záverečnej práce, čo znamenalo, že pred ôsmou budem musieť byť v BA. No budem musieť skoro vstávať, povedal som si, keď som išiel spať po dopozeraní TopGear Extra na BBC.

Ráno som nezaspal, ale ešte som netušil, čo ma postretne na ceste. Všetko išlo ako po masle a cca. o 6:45 som už bol za Sencom a v pohode to stíham. No lenže tesne za Sencom, kolóna aút, ako dôsledok nehody, ktorá sa musela stať max. 5 minút predtým ako som tade prechádzal…, ale aspo? som bol na začiatku kolóny, čiže zdržanie minimálne. Z autorádia povzbudzujú na vstávanie a ja už som za Ikeou a sledujem tabule (celkovo asi 3) „Výjazd na Einsteinovu je uzavretý!„.

Nijako zvlášť som si to nevšímal, nevedel som totiž, že Einsteinova ulica je tá okolo Auparku, na ktorú vždy zbehnem. Pokračujem v ceste a zrazu sa ma zmocnil strach, pretože zjazd z Prístavného mosta na Einsteinovu bol uzavretý. No čo, tak som pokračoval ďalej a vedel som, že sa musím dostať na druhú stranu Dunaja. Lepšia cesta ako most Lafranconi neexistovala, tak poď ho na?. Dorazil som do Mlynskej doliny, kde som sa otočil (ešteže viem, kde sa to dá…) a opäť na hlavnú, ale zabudol som, že z nej sa do centra nedostanem.

Strach sa ma zmoc?oval ešte viac, musel som zatočiť z mosta Lafranconi na Inchebu, inak pred Novým mostom som pôvodne chcel zísť na Aupark, ale sa mi tam nepodarilo odbočiť, kvôli idiotskému pruhu pre MHD. Tak som prešiel po Novom moste opäť na druhú stranu Dunaja a z neho som konečne zbehol na štvorprúdovku, ktorá vedie na Šafárikovo námestie.

Kompetentní si asi myslia, že každý, kto ide do Bratislavy pozná názvy ulíc, alebo si ju na preplnenej diaľnici ráno nájde v mape… Je to ako keby som napísal: „Zjazd na Bratislavskú je uzavretý“, iste viete, ktorá ulica z diaľničného privádzača to v TN je, že? Nemohla tam byť aspo? nakreslená ZROZUMITEĽN? tabuľa, kde by bola cesta okolo Auparku jasne preškrtnutá?

Našťastie som dorazil v dostatočnom časovom predstihu aj vďaka tomu, že na žiadnom moste nebol mobilný radar, ktorý meria 60-tku na štvorprúdovej ceste so zvodidlami medzi pruhmi…
Len tak mimochodom, obhajoba dopadla úspešne, ak by ste boli zvedaví.

One Comment on “Exkurzia po bratislavských mostoch…

  1. Pingback: asdf.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *