Salomon Teneighty

Salomon Teneighty

„Freestyler’s gun“ aj tak by sa dal nazvať rad lyží určených do snowparkov a na freeride. Salomon je renomovaná značka vyrábajúca nielen lyže, čiže sa dá očakávať, že aj tento rad nebude len tak nejaký lekvár. Tieto lyže sú medzi freestylermi obľúbené asi tak ako u adrenalínových lyžiarov Salomon Crossmaxy či Atomic SX-ky.

Vrcholom radu Teneighty je typ Gun, ktorý je mimoriadne vhodný aj na jazdu offpiste-freeride. Lyže sú mimoriadne tuhé, tak asi toho znesú naozaj veľa.

Teneighty The Dumont je zase určený pre tých, ktorí zjazdovky a freeride veľmi nemusia a radšej trávia celý de? v snowparku. Sú mäkšie ako Gun a aj viazanie sa montuje viac dopredu, ako je bežné.

Takmer výlučne do parkov a na preteky je robený typ SPK.
Podobným univerzálom ako Gun je aj typ Foil, ktorý je viac robený na rampy a skoky, ale zapadnete s ním aj do freeridovej partie.
S Thruster-om to zas natriete aj zjazdárom na upravenej zjazdovke, potom ako ste všetkým vytreli zrak na rampe.

Teneighty Flyer ako názov napovedá je na lietanie, nezabudnite si krídla.
No a potom tu máme ešte lyže, teda skôr lyžičky, pre malého brata…, teda ak nechcete aby vás v parku otravoval. Jedná sa o typ pre deti – Teneighty Fish.

Zima je tu čo nevidieť, takže hor sa na skusy do obchodov a na presviedčanie rodičov (podaktorí), o tom, že na tých minuloročných sa vám nedarí urobiť cool backflip ;-) a uvidíte, že nebudú váhať…

Web: Salomon Freestyle

2 Comments on “Salomon Teneighty

  1. Pingback: vybrali.sme.sk

  2. Pingback: SESUL?K II E-ZINE » Blog Archive » Salomon Crossmax 10 Pilot

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *