VW IROC

VW Iroc

VW konečne odhalil pravú tvár jeho nového konceptu. Iroc je memento veľmi populárneho modelu Scirocco, coupé, ktorý mal premiéru na Autosalóne v Ženeve pred 33 rokmi. Taktiež jeho farba je identická, ako pri staršom modely, konkrétne je to typ Viper Green Metalic. Iroc má agresívny dizajn, ktorý spolu s mierne zvažujúcou sa strechou vytvára dynamický celok a predznamenáva, že na zadných sedadlách bude dosť miesta aj pre dvoch dospelých.

Rozmery konceptu Iroc sú takmer identické s Golfom. Iroc je o 36mm (4240mm) dlhší a širší o 41mm (1800) ako Golf Taktiež rázvor osí kolies je o 10cm (2680mm) dlhší, čo v konečnom dôsledku spolu so šírkou znamená veľmi dobrú stabilitu.

Pod kapotou sa nachádza motor s technológiou TSI doplnený turbom, ktorý pri veľkom výkone ponúka úspornú prevádzku. V koncepte Iroc-u je na zabezpečenie zábavy 210 ko?ový TSI motor, ale ponuka „klasických“ civilov začína pri 150 ko?och, čo tiež nie je málo.

Model Scirocco zaznamenal v minulosti obrovský úspech. Z prvej generácie navrhnutej Giugiaro-m sa predalo okolo 500 000 kusov, čo je pri tomto type automobilu veľmi pekné číslo. Uvidíme ako dopadne tento model a či sa vôbec dostane do sériovej výroby.

One Comment on “VW IROC

  1. Pingback: vybrali.sme.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *