Prilba Uvex Supersonic

Uvex Supersonic Ski HelmetZnačka: Uvex
Typ: Supersonic
Farba:Čierna matná

Špičková prilba. To určite platí o prilbe, pre ktorú som sa nakoniec rozhodol z obrovského množstva iných značiek. Prilba je ľahučká neskôr aj zabudnete, že ju máte na hlave. Počasie si pripravilo tvrdý test na prvé odskúšanie.

Teploty okolo nuly v spodnej časti až po mínus v hornej časti zjazdovky + husté sneženie mali za následok vznik celkom slušnej vrstvy ľadu v prednej časti prilby. Ľad ale vôbec nebránil manipulácii s čelnými vetracími otvormi. Tie sa totiž dajú jednoducho obsluhovať aj v rukaviciach, nemajú stanovené polohy, preto si otvory môžete nechať otvorené na akúkoľvek šírku, alebo ich úplne uzatvoriť (bez toho aby ste prilbu museli dať dole z hlavy). Prilba má vetranie aj na vrchnej časti a jeho funkčnosť sa prejavila rozmrznutým snehom až na zadnú časť prilby, tak, že bolo jasne vidieť „kanály“ pre vzduch vo vnútri prilby.

Ďalším nemenej dôležitým znakom tejto prilby je vynikajúca priepustnosť zvuku cez náušníky. S týmito náušníkmi počujete tak, ako keby ste žiadnu prilu na hlave nemali, takže nehrozí aby ste nezachytili pípanie rolby už z veľkej ďiaľky. Napriek tomu, že cez náušníky výborne počuť, nemá to žiadny vplyv na tepelnú izoláciu a aj pri veľkých rýchlostiach nehrozí, aby vám začali omŕzať uši.

K ďalšej výbave patrí samozrejme úchyt pre okuliare v zadnej časti, možnosť zapnúť/vypnúť prilbu jednou rukou aj v rukaviciach, vyberateľná a prateľná vnútorná výstelka, odstrániteľné náušníky a praktické „vrece“ na uschovanie prilby. Samozrejmosťou je splnenie bezpečnostných noriem ako EN 1077 a ASTM 2040.

Verdikt: kvalitná prilba do akéhokoľvek počasia pre každý typ lyžiara/snowboardistu.

Web: Uvex-Sports

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *