Riziká spojené s platením za videá

 Traffic AccidentPo správach o tom, že YouTube chystá platbu za videá, ma ihneď napadlo ako to využiť a poriadne podojiť tú americkú kravu. Človek je tvor vynaliezavý, a preto aby si prilepšil, alebo aby bol „za vodou“, často neváha robiť nezvyčajné veci.

Riziko spojené s odme?ovaním najpopulárnejších videí, je dosť veľké. Uvediem jeden príklad za všetky. Taká nahá?ačka s policajtami by určite obsadila prvé priečky, veď kto nevidel video ako uniká Porsche v Štokholme (Neviem ako sa ten film presne volá), ako keby ani nepoužíval internet. Fakt, že ľudia majú radi ilegálne veci svedčí aj popularita pretekov automobilov (Redline, Gumball), i keď pri týchto pretekoch možno o ilegalite pochybovať. Ďalším príkladom by mohlo byť ziscenovanie a nafilmovanie vykoľajenia vlaku, dopravnej nehody…, a tak by sa dalo pokračovať donekonečna.

Isteže YouTube stanoví presné pravidlá nato, za čo ne/bude platiť, aby sa vyhla zbytočným právnym prieťahom. Avšak už teraz je v „Terms of use“ viditeľné, že YouTube sa úplne zbavil zodpovednosti za obsah publikovaných videí a aj videá, ktoré porušujú autorské práva (reklamy, seriály…) budú na stránke dovtedy kým ich užívatelia neoznačia ako nevhodné, prípadne sa neprihlási niekto koho práva boli porušené a môže to aj dokázať.

Toto bolo také moje zamyslenie, k akým extrémom môže ľudská chamtivosť alebo snaha o popularitu zájsť. A v konečnom dôsledku môže dôjst aj k zániku podobných služieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *