Lomnické sedlo smeruje k lepšiemu

 Skalnate pleso - Lomnicke sedlo

Môžem vám potvrdiť, že to bola najlepšia lyžovačka akú som na Slovensku zažil odkedy lyžujem, čiže cca. od roku 1989.

To, že Skalnaté pleso spolu s TLD Tatry má na starosti developer J&T je cítíť takmer všade. Prvú zmenu, ktorú si všimne každý, kto niekedy lyžoval v Lomnickom sedle, je perfektne upravený svah. Je to dosiahnuté tým, že svah sa upravuje vždy na konci d?a a keď napadne nový sneh – čo všetko sa nedozviete od spolusediaceho na lanovke ;-). Výsledkom je špičkovo vypreparovaný svah, ktorý sa vyjazdí, iba ak sú teploty nad nulou. Svah je pri mínusových teplotách „nevydrateľný“ a príjemne „chrumkavý“, takže dovoľuje využívať lyže naplno.

Ďalšou podstatnou zmenou je bufet. Ten je prerobený úplne a je zväčšený, pretože obchod, ktorý tam v minulosti bol, je zrušený. Bufet je na úrovni a ani v najväčšej špičke nehrozia rady, keďže fungujú dve pokladne a bufet je riešený formou samoobsluhy. Paleta jedál je dostatočne široká: nechýbajú minerálky, sladené nápoje, ktoré sú aj nechladené, kávy, čaje a rôzne druhy šalátov, čo sa v iných strediskách len tak nevidí. Dostatok miest na sedenie vonku aj vo vnútri, má za následok, že aj pri peknom počasí si nájdete bez problémov miesto. V bufete je vyhradené miesto aj pre ľudí, ktorí majú vlastnú požive?, takže vás nebude nikto vyhá?ať, ak tam vybalíte chleba od mamy, čo tiež prispieva k veľmi dobrej úrovni služieb.

Personál oblečený v rovnošatách (!!!) naviac priebežne zbiera tácky, takže sa nestane, že by sa na stoloch hromadili kopy odpadkov. Ceny zodpovedajú kvalite služieb, ale aj nadmorskej výške, vyberám: kapustnica so žemľou 85 SK, reze? s hranolkami a oblohou 200 SK, Bonaqua 40 SK, výborná čapovaná Plze? 50 SK, čo je vzhľadom nato, že obedujete vo výške 1800 m.n.m. prijateľné.

Ja ako študent som mal zľavy na lístky na kartu ISIC najprv 15% do 12.3. a od 12.3. 30%, čo je 210 SK (inak stojí 690 SK) z jedného celodenného lístka, to sa oplatí!

Moje dojmy z lyžovačky, aj vzhľadom nato, že sme mali celý týžde? slnečno (btw. som opálený ako Mickey Mouse) sú veľmi dobré a Lomnické sedlo sa jednoznačne zmenilo – k lepšiemu.

P.S. Budúci rok by mala byť v sedle nová sedačková lanovka, ale nikomu to nehovorte ;-).

Web: www.tldtatry.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *