Pink Floyd In Concert: Pulse

 Pink Floyd: Pulse Koncert z inej planéty. To najlepšie, čo som doteraz videl. Určite najlepší koncert na DVD, aký som kedy mal. To sú moje superlatívy adresované dvoj DVD edícii Pulse. DVD-čka zachytávajú koncert z roku 1994, ktorý sa konal v Earls Court Londýn. Dĺžka koncertu je 145 minút a obidve DVD majú aj s rôznymi bonusmi 4 hodiny. Pre fanúšikov Pink Floyd „must have product“.

Koncert je vo formáte 4:3 a máte na výber z dvoch verzií zvuku DD 5.1 448kbps a DD 5.1 640kbps (DD je Dolby Digital) ja som ho pozeral v 640kbps verzii nakoľko japonský „zosík“ nemal najmenší problém s prehratím. Aj tak pochybujem, že by niekto spoznal rozdiel, možno iba nejaký superaudiofil na zostave za 10 miliónov.

Koncert je, ako to už pri Pink Floydoch bývalo, špičkový. Ostatné hviezdy dnešnej hudobnej scény pri porovnaní s nimi vyzerajú, ako kapely hrajúce v obecnom kultúrnom dome. Naozaj. Celý koncert je jeden príbeh. Scéna, keďže Pink Floyd používajú cca. 12 kamiónov na jej prevoz, je nadupaná. Vynikajúce laserové efekty, projekcia, obrovské diskogule a kruh s osvetlením vytvárajú atmosféru, aká v roku 1994 asi ani nebola možná. Je to ako koncert z inej planéty. Viem si predstaviť, čo by mali za scénu v dnešnej dobe, asi by mali všetci diváci okuliare na 3D projekciu a uhýbali by sa meteoritom. Je až zarážajúce ako všetko osvetlenie a scéna dopĺ?a hudbu, miestami sa vám zdá ako by to bolo všetko naprogramované

V koncerte sú všetky ich hity napr.: Wish you were here, High Hopes alebo Another Brick in the Wall. Garantujem vám, že pozeranie DVD prerušíte iba vtedy, keď budete vymie?ať v prehrávači disk1 za disk2.

Čo dodať…, vynikajúci koncert, vynikajúcej kapely.

Cena: nie je dôležitá, priaznivci kapely si 2DVD kúpia tak či tak.

One Comment on “Pink Floyd In Concert: Pulse

  1. plne s tebou súhlasím. okrem toho že aj ja mám toto dvd,mal som to štastie vidiet floydov hrat naživo v 1994 pri viedni.bolo to v rámci turné division bell, do ktorého patril aj tento londýnsky.pre mna to bol celoživotný zážitok, ktorý by som zo srdca doprial každému fanúšikovi floydov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *