Internetové rádia

Počúvanie obľúbených skladieb z vreckového prehrávača, alebo z CD má svoje výhody. Ale aj nevýhody môžete mať skladieb koľko chcete, ale časom sa vám budú zdať aj tak obohrané. Začnete loviť iné zdroje hudby a keďže väčšina slovenských rádií hrá to isté, a naviac aj komerčné blbosti (česť výnimke – Rádio_FM), nezostáva nič iné, len nájsť hudbu na internete. Tento krátky článok vám povie, kde a ako nájdete kvalitnú elektronickú hudbu.

Najprv budete potrebovať softvér. Na začiatok stačí aj Winamp. Rádia nájdete pomocou tejto cesty pri spustenom Winampe: stlačte ALT + L a v music library vyberte Online services a Shoutcast radio. Ak používate iTunes, ktorý je prehľadnejší ako Winamp, stačí kliknúť na Radio a vybrať si obľúbený žáner, v mojom prípade Electronic. V obidvoch prípadoch vám programy poskytnú najmenej 150 rôznych staníc. Odporúčam zoradiť ich podľa bitrate.

Medzi najlepšie (podľa m?a) patria tieto stanice: XTC Radio London, SomaFM, Idealsound.ca-Vinyl Slut a Pure.FM Progressive – tieto sú dostupné v obidvoch programoch. Medzi nováčikov patrí Paris-One.com, na ktorom občas ide vynikajúci set. Občas popočúvam aj Music One (iba Winamp), ale väčšinou na ?om hrajú len remixy známych skladieb.

Ak chcete obzvláštniť grilovačku, alebo si len tak spestriť popoludnie, na uvedených rádiách zachytíte DJ Mixy, za ktoré by sa nehambil ani program Four Elements na Rádiu_FM. A neraz je kvalita zvuku oveľa vyššia, ako kvalita zvuku slovenských rádií šírených vzduchom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *