Steripen: UV Čistička vody do vrecka

Steripen

Určite sa veľa z vás chystá navštívit niektorú z populárnych destinácii ako Egypt, Turecko alebo Tunis. Možno niektorí navštívite aj exotickejše krajiny. Spoločným a dosť častým problém (nielen) v týchto krajinách je pitná voda. Povedzme, že sa vyberiete na fakultatívny výlet na niekoľko dní. Balená voda sa vám časom minie a v tom najhoršom prípade si ju nemáte kde kúpiť. Neostane vám nič iné, len vypýtať si vodu od lokálnych ľudí.

Čo je pitná voda pre nich, nemusí byť zďaleka pitná voda pre našinca. A tu nastupuje Steripen, čistička vody na princípe UV žiarenia. Táto malá vecička je schopná vysterilizovať 0,5 litra vody za 48 sekúnd. Je napájaná 4 batériami a je trochu väčšia ako pero.

Môžete si byť istý, že voda bude po čistiacej procedúre vhodná na pitie. Steripen má zabudované sensory a teplomer, ktoré v spolupráci s mikroprocesorom určia dĺžku čistenia a keď je voda vyčistená, zasvieti zelená kontrolka. Steripen podľa výskumov na rôznych univezitách a laboratóriach dosahuje vynikajúce výsledky. Je schopný zničiť 99,9999% baktérii, 99,99% vírusov a 99.9% protozoa – jednobunkovcov.

Cena: od 99.00 USD, cca. 2490 SKK

Web: www.steripen.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *