Najlacnejšia SMS je E-mail

Presne tak, ako je napísané. Posielanie sms-iek bude ešte dlhú dobu na Slovensku spoplatnené a aj rôzne paušály deklarujúce sms-ky za pár korún, prípadne zadarmo, vôbec nie sú zadarmo. Pretože treba mať na pamäti anglickú vetu: „There is no such a thing as a free lunch“ (Neexistuje nič také, ako obed zadarmo), inými slovami, aj tak za niečo vždy platíte.

Pri všetkom však existuje cesta, ako obísť spoplatnenie. Jednoducho posielajte e-maily z mobilu a bude to oveľa lacnejšie, samozrejme ak si dotyčný e-mail kontroluje pravidelne, prípadne má Wap-Push.

Tu sú fakty, o priemerne dlhom e-maile cca. 1,3 až 1,5 KB, ktorý na vačšinu komunikácie stačí.

Cena klasickej SMS: 3,40 SKK (Easy)

Cena Odoslania e-mailu: 0,18 SKK- halierov áno vidíte správne
Cena Prijatia e-mailu: 0,28 SKK

Celková cena e-mailu: 0,46 SKK

Naviac mám odskúšané, že ak prijímate viac textových e-mailov naraz (samozrejme nie 200…), cena prijatia nepresiahne 3,40SKK. Ja mám napríklad nastavené vo svojom SE M600i prijímanie emailov cez Bluetooth na počítači, keď som doma a klasické POP3, keď som niekde vonku, pričom si môžete nastaviť koľko najnovších emailov má mobil stiahnuť a do akej veľkosti. Odporúčam nastaviť si 5KB dátový limit na prijatie jedného e-mailu – na 90% textovej komunikácie bohate stačí.

Ešte budete posielať SMS-ky?

Súvisiace články:
SE M600i: Nastavenia MMS, Internetu a E-mailu je hračka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *