Správna dĺžka lyžiarskych palíc

Lyžiarske palice sú základnou súčasťou výbavy každého lyžiara. Je možné ich vidieť na freeride, skicrosse, freestyle a samozrejme aj na bežných svahoch. Jedná sa o dôležitý kus lyžiarskej výbavy, ktorý slúži najmä na udržiavanie rovnováhy.

Ako vybrať správnu dĺžku lyžiarskych paličiek?

1. Otočte palicu naopak, držadlom na zem a hrotom navrch a uchopte paličku tesne pod košíkom, tak aby sa dotýkal vašej ruky.

2. Zaujmite lyžiarsku polohu (klasickú s mierne pokrčenými kolenami a miernym predklonom) a postavte paličku pred vašu nohu. Nezabudnite na ruky – aj tie musia byť v lyžiarskej polohe.

3. V tejto polohe by mal váš lakeť zvierať 90° uhol. Ak tomu tak nie je, skúste inú lyžiarsku palicu.

Majte na pamäti, že dlhšia lyžiarska palica sa dá pomerne jednoducho skrátiť, no ak je kratšia, predĺženie nie je vôbec jednoduché a pri dnešných cenách aj zbytočné.

Existujú aj lyžiarske palice s nastaviteľnou dĺžkou, čo môže byť užitočné napr. pri rýchlo rastúcich deťoch, pri cestovaní, alebo pre vyznávačov bežiek a zjazdového lyžovania.

Súvisiace články:
Porad?a, alebo všetko o lyžiach/snowboarde :článok, v ktorom nájdete odkazy na všetky články týkajúce sa poradenstva o lyžovaní/snowboarde

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *