SNOWINFO: Konečne!!!

Snehové informácie vo Flashi. Konečne po dlhom čase, nejaká zmena oproti zaužívaným stránkam. Cieľom bolo vytvoriť stránku, ktorá nezahlcuje zbytočným „balastom“ ale poskytuje ihneď tie informácie, ktoré človek ktorý chce ísť lyžovať, hľadá.

Stránka je kompletne vo Flashi pričom všetky ostatné informácie sú uložené v XML. Práve táto kombinácia sa mi zdala ako najvhodnejšia, pretože Excel export do XML podporuje. V praxi to znamená asi toľko, že na kompletnú zmenu obsahu nemusím otvárať Flash stačí zmeniť údaje v Exceli a všetko vyexportovať na web.

Snažil som sa, aby informácie boli čo najdostupnejšie, preto som aj zvolil dizajn, ktorý je tak trochu minimalistický a zameraný na informácie a nie na kadejaké „čačky, mačky“. Práve čísla sú to, čo hrá hlavnú úlohu na stránke.

Asi najzajímavejšou časťou stránky je podstránka 02, ktorá obsahuje zoznam stredísk so všetkými potrebnými informáciami. Tieto informácie sa dajú ľubovoľne zoraďovať kliknutím na nadpis príslušného stĺpca. Tak sa používateľ jednoducho a rýchlo dozvie napr., v ktorom stredisku je najdrahší lístok, koľko lyžiarov sa dopraví sa na svah za hodinu atď.

Snažil som sa spustiť stránku čo najskôr, ale poznáte to, škola robí rada škrt cez rozpočet, preto je SNOWINFO na svete až teraz, aj to v okresanej verzii. Bude sa vylepšovať každú chvíľu, tak aby poskytovalo tie najkrajšie a najrýchlejšie snehové správy na slovenskom internete.

Web: www.skiinfo.sk/snowinfo/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *