Napa Prefab: Krásny dom plný skla

Napa, Prefab, House, California, Minimalistic, Rocio Romero

Takto nejak si predstavujem svoj dom. Bol by umiestnený v dedine Liptovská kokava neďaleko Podbanského. Celý dom by bol situovaný tak, aby bol z neho výhľad na východe na Krivá?, na severe ma Otrhance a Jakubinú a na juhu na hornú nádrž priehrady Čierny Váh. Veľmi lákavá predstava…

Dom je naozaj krásny a presne podľa môjho gusta. A keď si odmyslíte „lepenkové“ steny (ktoré mimochodom zvládnu nárazy vetra rýchlosťou 150 míľ za hodinu) a nahradíte ich kvalitným a zatepleným múrom, myslím si, že by ste mali jeden z najkrajších domov na Slovensku.

Poďme sa pozrieť, aké vybavenie dom má. Na americké pomery je to vskutku prelomový dom, hlavne čo sa architektúry týka. Jedná sa o typ LV od architekty Rocio Romero, ktorý má štyri spálne, tri kúpeľne, cca. 280 metrov štvorcových úžitkovej plochy, takže by mal postačovať aj početnejšej rodine. Dom je ako „predvádzačka“ nainštalovaný neďaleko San Francisca v Kalifornii. K doplnkovej výbave nepochybne patrí veľký bazén, ktorého okolie je ozvučené a cca. 185 metrov štvorcových terás a chodníkov.

Ak sa rozhodujete stavať dom, tento typ architektúry je inšpirácia ako hrom. Na Slovensku máme už dosť „alpských domov“, ktoré sú podobné ako vajce vajcu a starnú veľmi rýchlo. Prečo si nezvoliť dizajn domu, ktorý pretrvá desiatky rokov a bude stále moderný?

Web: Napa Prefab.com, Rocio Romero

Súvisiace články
Felipe Assadi: 20×20 House

3 Comments on “Napa Prefab: Krásny dom plný skla

  1. Tak tento dom je totalne skareda kocka, posobi v prirode ako past na oko.To co sa paci tebe nemusi sa aj inym.

    Myslim ze tento dizajn nebude moderny ani desatinu toho casu ako tebou opovrhovane „alpske domy“.

  2. to uplne vyzera ako nasa nova aula na ekonomickej, no a v aule by som nechcel byvat:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *