Slnečné okuliare za polovicu?

Už si nikdy na Slovensku nekúpim slnečné okuliare v optike. Sú predražené najmenej o 80% a ešte aj nemáte záruku, či sú naozaj 100% pravé a nejde o nejakú kvalitnú napodobneninu. V dnešnej dobe totiž nie je problém si v rámci Európskej únie objednať tovar z ktoréhokoľvek štátu a zaplatiť za? kreditnou kartou. Bude vám doručený tak rýchlo, ako keby ste si ho objednali na Slovensku. Ja som si objednal okuliare RayBan a cenový rozdiel bol, dobre sa posaďte 2500 SK aj so započítaním dopravy cez pol Európy (11 EUR cez UPS). Normálne tieto okuliare stoja v optike 6400 SK, dokonca niekde aj 7500 Sk.

Ide o obrovský internetový obchod www.otticanet.it, na ktorom nájdete takmer všetky značky okuliarov. Samozrejme som si všetko ohľadom obchodu preveril, od indexu spokojnosti zákazníkov na ebay.com (mimochodom tento obchod tam má 98%), až po overenie registrácie obchodu, plus zabezpečenie platby kreditnou kartou. Všetky informácie o spoločnosti aj s adresou sú dostupné na ich stránke, čo už dáva tušiť, že nepôjde o nejakých šuplikantov.

Okuliare som si najprv vyskúšal v optike (boli poškriabané, samozrejme žiadna zľava), a potom šup ho na stránku a ich objednanie. Objednáva sa pomocou kreditnej karty, takže sa nemusíte registrovať, čo tiež považujem za výhodu. Ja som si okuliare objednal v sobotu a dorazili v piatok (za 5 dní), perfektne zabalené, nedoškriabané – tak ako sa patrí. Samozrejme v originálnom obale spolu s púzdrom a handričkou na ich čistenie.

2800 Sk je dosť veľký cenový rozdiel (bez dopravy), čo poviete? Za koľko ich potom kupuje daný internetový obchod, keď ešte pri takej cene na nich (pravdepodobne) slušne zarobí? Slovenský predajca si vyrúbi parádnu maržu, keďže ich kupuje tak isto za veľkoobchodné ceny.

Ešteže je voľný trh a nič nám nebráni nakupovať tovar v rámci celej únie. A keď sa od nového roku k tomu pridá jednotná mena Euro, to ešte len bude cenová revolúcia…

2 Comments on “Slnečné okuliare za polovicu?

  1. Tiez som pocul ze specialne slnecne okuliare su neskutocne predrazene na slovensku, najvyssiu cast marze si vsak zhrabne slovensky dovozca okuliarov a nie konecny spredajca. Mozno maju vyhradne prava na dovoz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *