Taxikári: Zvláštna kasta?

O tom, že taxikári sú rôzni tak ako sú rôzni aj ľudia som si už zvykol. Ale na to, že jeden taxikár vás sproste oklame a u druhého zase platíte polovicu toho čo u prvého, to teda nie.

Nedávno sa konal v Trenčíne festival Pohoda. Žne pre taxikárov to boli určite, o tom niet pochýb. Aj keď bol dobrý úmysel povoliť vstup iba „slušným“ taxikárom, fakt, že sa im umožnil vstup až na dráhu, nepriniesol želaný efekt. O tom sme sa presvedčili v nedeľu ráno, keď „náš“ taxikár už nejazdil.

Boli sme traja a trasa z letiska do Zamaroviec (je to ďalej ako na železničnú stanicu) stojí taxi cca. 220-250 SK. To je taká slušná „normálna“ (rozumej, neprotekčná) cena (lebo sa dá aj 170 ;-) ). Za tú sme sa aj tri krát odviezli tou istou trasou. No lenže ako som už spomínal, v nedeľu náš taxikár nejazdil a tak sme boli vydaní napospas posledným „mrchožrútom“, ktorí sa zlietavali na dráhu.

Tak sme to teda skúsili u prvého: „Ja vás zoberiem za 300 ale iba na most“, no z mosta je to k nám ešte dobrých 20 minút šlapania po hrádzi. Išli sme teda za druhým: „Minimálne (!!!) za 35O“. Hmm, to si môžeš strčiť, pomysleli sme si. Ďalší taxikár bol prefíkaný: „Bude to tak do 300“. Na takýto odrb nás nenachytá. Nakoniec sme posledného presvedčili bez taxametra na 220 :-) – no aj sme si mysleli, že na nás vytiahne devinu, keď chcel kamarát zaplatiť tisíckou…

Toto je typický príklad toho, ako sa niekto pakuje na nevedomosti (najmä) cudzincov z iných miest, ktorí nemajú šancu zistiť, koľko stojí taxík na stanicu. Garantujem vám, že väčšina z nich zaplatila aj cez 400 Sk, pričom skutočná cena môže byť okolo 200 Sk.

Dobrý úmysel organizátorov sa vytratil, pretože v tejto republike chce každý každého len „odrbať“. Možno by to aj fungovalo, lenže to by musel robiť taxikára Michal Kaščák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *