Videoklip: Björk – All is Full of Love

Bjork, All is full of love, videoclip, Minimalistic

Vo videoklipoch sa umelci väčšinou snažia zaujať vizuálom a hudba hrá niekedy druhé husle. Je len málo videoklipov, ktoré sú pekné po vizuálnej aj hudobnej stránke. Klip od Björk k skladbe All is Full of Love je prototypom klipu, ako obraz dopĺ?a hudbu. Videoklip vyšiel ako prvý singel na DVD v dejinách, od tak populárnej postavy hudobnej scény v USA.

Videoklip vytvoril režisér Chris Cunningham, ktorý mimochodom vytvoril viacero skvelých klipov od reklamy na Playstation až po videoklipy pre Aphex Twin.

Podľa slov režiséra, celý klip má 4 vrstvy. Klip natáčali tak, že najprv urobili scénu s robotmi a potom natreli Björk tvár na bielo a vsunuli jej rysy do klipu. Preto sú pohyby robotickej tváre také realistické. Sám režisér sa priznal, že netušil aký bude výsledok, až kým neboli hotové prvé snímky (American Cinematographer).

Je zaujímavé, že videoklip takmer vôbec nebežal v televízii ani na tak populárnych staniciach ako MTV. Ja som ho videl teraz druhý krát v súvislosti s hlasovaním o najlepší videoklip „The Greatest Video Ever“ na MTV. Naviac videoklip má už viac ako 8 rokov, čo ale na grafike vôbec nie je vidno. Naviac tváre (ale aj celá kostra) robotov vo filme I Robot, alebo tvár robota v reklame na Philishave sa veľmi podobajú na tie z videoklipu.

Web: YouTube.com/Björk – All is Full of Love, MTV.co.uk/Greatest Video Ever Voting Page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *