Nemáš Facebook? Ta jaký loser…

Ani Azet, Myspace, YouTube… Facebook je web, ktorý je momentálne na Slovensku číslo jedna. Rozmýšľal som silno medzi myspace-om a Facebook-om. Vyhral Facebook. Ak sa pýtate prečo, tak na myspace som nemal rád jednu vec a tou je možnosť meniť si vzhľad a design svojej stránky… keby to bolo aspo? pekné a nad „výtvormi“ niektorých užívateľov mi zostáva rozum stáť.

Výhody
Facebook je na druhej strane relatívne pekne uhladený, bez možnosti meniť vzhľad, čo však môžete ovplyv?ovať publikáciou fotiek, videí alebo vašou profile fotkou (veru niektorí ich majú viac ako zaujímavé).

No a prečo som sa vlastne rozhodol stať sa členom social webu? Z jednoduchého dôvodu:udržovanie kontaktu so známymi, pretože do školy už každý de? nechodím, tak aby som bol „in“ musel som si zaobstarať nejaký zdroj informácii. Facebook plní túto úlohu na 100%. Prostredníctvom neho som v kontakte s ľuďmi, s ktorými som sa nevidel niekoľko rokov a nemal o nich žiadne správy. Naviac nie je problém cez Facebook dohodnúť party, a potom na ?om následne z nej aj publikovať fotky. Dokonca aj slovenskí blogeri majú svoj Group. Príležitostí sa stotožniť s produktami, typom hudby, rôznymi inými vecami je na Facebooku neúrekom.

Je až pozoruhodné, ako engine Facebooku funguje. Sám som bol prekvapený, ako mi systém sám „podsúval“ aj stále „podsúva“ mená ľudí, ktorých by som mohol poznať. Tieto informácie čerpá najmä z toho čo uvediete do svojho infa. Ak tam uvediete napr. strednú školu, na ktorú ste chodili, môžete si byť istí, že pre vás nájde vašich spolužiakov, ak zadali takú istú školu ako vy. To isté platí aj o bydlisku, záujmoch, vysokej škole… Nehovoriac o tom, že ak už nájdete nejakých kamošov, oni budú mať určite ako kamaráta niekoho koho už poznáte. Takto sa vytvára naozajstná komunita ľudí, ktorí majú k sebe blízko.

Nevýhody
No ale tak ako každý web takýchto rozmerov, aj tento má svoje muchy. Prvou a asi najčastejšou je pomalé načítavanie stránky. Facebook je extrémne pomalý najmä keď sa zobúdza východné pobrežie USA, čiže okolo dvanástej u nás. V piatok poobede je Facebook takmer nepoužiteľný, čo môže značiť, že užívatelia z Európy si dohadujú party na piatkový večer. Druhou je možnosť posielať tzv. requesty na všelijaké hovadiny vašim priateľom. Populárne sú najmä rôzne virtuálne „bitky“ ako Pillow Fight, Snowball Wars… Zo začiatku vás to bude baviť (tak ako m?a), ale neskôr prídete na to, že 20 minút len na niekoho hádžete gule, alebo ho báchate vankúšom. Hlavne nežné pohlavie sa v týchto bitkách vyžíva… Baby keď bude ozajstný sneh, tak sa máte na čo tešiť!!!

Facebook je vynikajúci nástroj na udržiavanie kontaktov s ľudmi, ktorých poznáte. Hodí sa na udržiavanie kontaktu s ľudmi, ktorí často menia tel. čísla, e-maily, budete s nimi stále v kontakte, teda pokiaľ budú používať stále Facebook.

Web: www.facebook.com

6 Comments on “Nemáš Facebook? Ta jaký loser…

  1. facebook je pre deti, cim skor si to uvedomis (a vacsina zaostalych slovakov), tym skor prestanes byt looserom a zacnes zit normalny zivot…

    ps: „clanok napisany 10. decembra 2008“ :DDD – vazne sa zobud ty „in“ chalan!

  2. Podľa komentára súdim, že zaostalý tu bude niekto iný. Ja vôbec nie som „in“ chalan a už vôbec nie na základe toho, že mám Facebook. Na to či je niekto „in“ mám úplne iné hodnoty a človek, ktorý sa podpíše ABC ich určite nemá ;-)

    • po slovensky lúzer od slova lúza čiže spodina inak však pohrkoc som samé ucho ako tlačenka…

  3. Na obhajobu facebooku – na udržiavanie kontaktu s ludimi, ktorych dlhsie nestretavas, je vynikajuci.

  4. zrejme ma tato stranka nasrat človeka čo ? no nejak sa to autorovi nepodarilo, smola :D odkazujem F(a)latovi, že je trapny :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *