Pozn. redakcie: Autorka nie je príbuzná

V dnešnej Pravde bol zaujímavý článok o mladom nadanom Slovákovi, ktorý študuje v Írsku a vymyslel nový spôsob hrania hier, ktorý nazval 4D. Mladý úspešný chalan, ktorého učiteľka v škôlke označila za zaostalého, má IQ 146. Článok je celý len o ?om, v čom by nebol problém. Ale na konci článku bola poznámka redakcie: Autorka článku nie je v príbuzenskom vzťahu s osobou spomenutou v článku. Vtip je v tom, že autorka má s chlapcom rovnaké priezvisko.

Redakcia Pravdy sa chce pravdepodobne vyhnúť osočovaniu z rodinkárstva a protekcionizmu zo strany niektorých čitateľov. Mne by to ani neprišlo, veď chalan si svoj úspech a popularitu zaslúžil svojou hlavou a v budúcnosti možno totálne zmení herný priemysel, tak prečo by ma malo trápiť, či autorka je, alebo nie je príbuzná? No asi preto, že tak nerozmýšlajú všetci Slováci. Nanešťastie.

Žijeme totiž v štáte, skôr sa hodí v spoločnosti, v ktorej je úspech niečo zlé. Najviac je to vidieť v tom ako ľudia majú v láske podnikateľov. Ale už ich nenapadne, že bez tých podnikateľov by tu neboli ani oni, lebo by nemali u koho ani pre koho robiť. Závisť na Slovensku je obrovská. Ľudia závidia úspech, peniaze, posratý (pardon za výraz) mobil, že si dáte raz za čas kvalitný miešaný drink… Ale samy by toľko úsilia, aby to všetko dosiahli, nevyvinú ani náhodou, radšej budú pri káve a cigaretke nadávať ako sa tu nahovno žije, ohovárať a mínať na cigarety a mobil 40000 ročne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *