Cyklotrasa: Trenčín – Slávnica dve verzie

Cyklotura, Trencin, Slavnica, bike, garmin, connect

Typ bicykla: cestný, trekking, horský
Dĺžka: cca. 37,8km
Prevýšenie: 175m

Tejto trasy existujú dve verzie. Obidve sú takmer navlas rovnaké, s tým rozdielom, že jedna sa v obci Slávnica otočí a pokračuje hneď späť, zatiaľ čo druhá končí na letisku. Na mapke je zobrazená práve druhá verzia s koncom na letisku. Na Slávnici cez víkend takmer vždy natrafíte na zoskoky s padákmi, takže o zábavu je pri oddychovaní postarané. Naviac je na letisku aj reštaurácia, tak tí pohodlnejší sa môžu aj najesť.

Trasa do Slávnice je vynikajúca na tréning, pretože vyraziť hneď po zime do kopcov (Inovec, Vysielač a iné perly…) sa nevypláca a končí takmer infarktovým stavom :o). Trasa je rovinatá, ale zďaleka to nie je prechádzka ružovou záhradou – teda pokiaľ beriete svoj tréning seriózne. Najväčším nepriateľom na rovine býva tradične vietor. Ak máte štastie, tak pôjdete proti vetru buď cestou tam, alebo späť. A ak ste smoliar môže sa stať, že chytíte nepríjemný bočný vietor, alebo sa vietor otočí (tu sa to stáva okolo obeda) a máte o kalórie naviac postarané…

Trasa je vzhľadom na svoj profil vhodná aj pre menej zdatných. Odrádzať však môže dĺžka, ale ako celodenný výlet pre „nedeľnistov“ je viac ako vhodná. Dovolím si tvrdiť, že ju zvládnu aj menšie vychované deti.

Web: Garmin Connect/Slavnica letisko
Garmin Connect/Slavnica otočka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *