Cyklotrasa: Vysielač Závada


Typ bicykla: trekking – dá sa ale s problémami, horský
Dĺžka: cca. 52,68km, 36,44km ak si neurobíte „výlet“ do Slávnice
Prevýšenie: 761m
Najvyšší bod: 665 m.n.m. Vysielač Závada

Trasa vedie na Vysielač Závada a vrch, na ktorom sa vysielač nachádza sa nazýva Nad Oborou. Jedná sa o náročnú túru pre zdatnejších bikerov. Na vysielač sa dá dostať dvoma spôdobmi. Prvý môžete vidieť na mapke a vedie z kopaníc nad Hornou Súčou cez les, pričom z lesa vídete a dorazíte na asfaltku. Tá vedie priamo k vysielaču a je to od napojenia sa na asfaltku cca. 1,20km. Ale netešte sa, že ste už hore pretože, vás čaká na kilometri takmer 100 metrové prevýšenie.

Druhým spôsobom ako sa dostať na vysielač je po asfaltke z obce Trenčianska závada. Túto možnosť si môžu vybrať aj cestní cyklisti, pretože asfalt je vcelku kvalitný. Je to však horšia možnosť, pretože na dĺžke 3,3km je priemerné stúpanie 8,6% a prvé serpentíny sú poriadny „masaker“. Na 1 kilometri je priemer 11%, čo už neznesie hocikto :).

Trasu je možné obohatiť o Slávnicu, aj tak je však sama o sebe dosť náročná – to len pre tých, ktorí sa radi kochajú lietadlami. Nájdete link na trasu bez/zo Slávnicou. Odporúčam si poriadne naštudovať cestu cez les z Hornej Súče, aby ste náhodou nezbehli dole skôr.

Web: Garmin Connect/Vysielač Závada + Slávnica
Garmin Connect/Vysielač Závada

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *