Nakupujemedoma.sk: A prečo by som mal?

Tak túto otázku som si položil, po vzhliadnutí „srdcervúcej“ reklamy, kde prichádza o robotu lekár, zatvoria miestne potraviny atď. To s tým lekárom je myslím si značne prehnané, ale s potravinami súhlasím. Okrem potravín by som do reklamy pridal ešte nejaké elektro prípadne optiku.

Nechápem prečo by som mal nakupovať doma, keď niektoré veci (elektronika, okuliare) sú oveľa lacnejšie mimo Slovenska. To si kúpim na Slovensku japonskú kameru len pre dobrý pocit? Ale keby som si ju kúpil trebárs z Francúzska, ušetril by som aj 100EUR? Poviem pravdu…, nie nekupujem veci tohto druhu na Slovensku, lebo sú maximálne predražené. A už vôbec si ju nekúpim kvôli tomu, ako povedal pán Maroš Kemény strategy director kampane „Každý cent, za ktorý nakúpia v zahraničí, im totiž v budúcnosti môže chýbať“(medialne.sk, 2009). ?no už sa teším, ako prispievam na benzín do vládnych limuzín nákupom predraženého tovaru na Slovensku…

Skúsenosť
S nakupovaním v zahraničí mám už svoje skúsenosti a ušetril som tak niekoľko stoviek EUR. Uvediem príklad: Chcel som kúpiť kamerový server VioStor od firmy Qnap na Slovensku. No keďže je na Slovensku iba jedna firma, ktorá ich distribuuje cena bola aj s DPH cca. 653EUR. Pritom ten istý server ponúkajú americké eshopy za nejakých 500USD, teda za polovičnú cenu. Povedal som si, tak to teda nie! Obrátil som sa do Čiech na dodávateľa tých istých produktov a tam bola cena aj s dopravou cca. 460EUR.

Podobne som nakúpil aj značkové okuliare z veľkého talianskeho obchodu, elektroniku z Francúzska. Suma, ktorú sme takto ušetrili presiahla 700EUR, čo nie je vôbec malá čiastka. V našom prípade, to je plná nádrž do Clia na takmer dva roky.

Myslím si, že reklama by mala znieť nakupujemelokalne.sk, pretože to čo naozaj ničí malé potraviny po dedinách a v mestských častiach, sú veľké obchodné reťazce a nie potraviny v hornej dolnej niekde za hranicami. A možno by nebolo od veci spustiť kampa? aj pre obchodníkov nepredrazujeme.sk

Web: www.nakupujemedoma.sk, Nová kampa? vystríha Slovákov: Keď nakupuješ v zahraničí, berieš peniaze svojej obci a blízkym prácu

Súvisiace články
Slnečné okuliare za polovicu?

2 Comments on “Nakupujemedoma.sk: A prečo by som mal?

  1. plne s tebou suhlasim, oplati sa nielen cestovat do zahranicia koli elektronike, obleceniu ale v konecnom dosledku aj drogerii a potravinam. Znami z BA chodia pravidelne na nakupy do rakuska a s kazdym nakupom sa da usetrit v pohode 100EUR. Ja osobne znackove oblecenie a tenisky inak ako cez internet nekupujem a usetrim peknych par 10EUR a este k tomu vacsina modelov sa na slovensku ani nepredava :)

  2. Žijem v ČR 6 rokov a za celý čas som sa nestíhal diviť po príchode na Slovensko nad vysokými cenami v porovnaní s Českom a to ČR nie je najlacnejšie. Pri občasných výletoch viac na západ nezabudnem podporiť aj západné obchody, kde sa dá nakúpiť ešte lacnejšie. Každý normálny zákazník sa aj po takýchto reklamách bude pozerať na to, aby ho nákup vyšiel čo najlacnejšie. Milióny mali využiť efektívnejšie než na populistickú reklamu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *