Slúchadlá Sony MDR – XB500

sony, mdr, xb, 500, headphones

Sony MDR - XB500

K zmene slúchadiel ma prinútili nepohodlné Sennheiser HD 205, ktoré po cca. 2 hodinách začínali tlačiť a uši boli po nich boľavé (odporúčam nespoliehať sa na tvrdenie výrobcu). Preto som si dal pri výbere nových pozor na to, aby boli „okolo uší“ tzv. circum aural a pozrel niekoľko recenzií na YouTube. K výmene ma donútilo hlavne to tlačenie, lebo HD 205 majú zvuk výborný.

Pohodlie
XB500 sú výborné slúchadlá a asi aj tie najpohodlnejšie aké som kedy mal. Môžu za to „nadýchané“ jemné naušníky, ktoré sa vám omotajú okolo uší ako anakonda :). Kábel by však mohol byť aj dlhší ako 1,2m, ak ich ale budete nosiť s Walkmanom, tak je tá dĺžka akurát. Pochybujem, že je v tejto cenovej kategórii niečo lepšie.

Zvuk
Zaujímavý frekvenčný rozsah 4 – 24000 Hz dáva tušiť, že zvuk z nich bude mimoriadne „hutný“. A môžem potvrdiť, že to tak naozaj je. Slúchadlá sú pre všetkých, ktorí radi počúvajú najmä elektronickú hudbu – hip hop, techno, dub step, dnb, electro… Ak máte radi rock, radšej siahnite po inom modely, toto nie je nič pre vás.

Čo je ešte podstatný rozdiel, oproti iným slúchadlám, je to, že XB500 sú mimoriadne „hlasité“ t.z., že som musel uberať obvyklú hlasitosť.

Záver
Ak radi počúvate elektronické hudobné štýly sú tieto slúchadlá pre vás ako stvorené. A ak sa tomu prirátajú super komfortné náušníky, tak si dovolím tvrdiť, že sú tieto slúchadlá jedny z najlepších na trhu.

Web: Sony.sk/Sony MDR- XB500

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *