Nový Sony Ericsson Xperia Mini Pro – Prístupové body a MMS

UPDATE: Problém bol vyriešený verziou Androidu 2.3.4

Nový Sony Ericsson Xperia Mini Pro je výborný mobilný telefón s operačným systémom Android 2.3.3 má však jednu závažnú chybu a vyzerá to, že je ?ou postihnutá celá rada nových Xperia Mini Pro.

Ako sa prejavuje problém

  • nie je možné posielať/prijímať mms
  • nie je možné sa pripojiť na internet cez mobilnú sieť
  • neukladajú sa prístupové body/APN pre internet a mms

Riešenie problému

  1. Choďte do Nastavení
  2. Vyberte položku „Poloha a zabezpečenie“
  3. Kliknite na „Nastavenie zámku karty SIM“
  4. Kliknite na prvú položku „Odomknúť kartu SIM“ zadajte váš PIN kód
  5. Vypnite a znovu zapnite mobil – nemal by na začiatku pýtať PIN kód
  6. Choďte do Nastavenia/Bezdrôtové siete/Mobilné siete/Názvy prístup. bodov/ teraz buď uvidíte, alebo bude možné uložiť prístupové body pre MMS a internet

Nevýhodou tohto riešenia je fakt, že musíte nechať odomknutú kartu SIM, inak nebude môcť posielať/dostávať mms. Ide však o polovičné riešenie, keďže sa pri spustení telfónu nevyžaduje PIN kód, telefón je tak jednoduché zneužiť. Dúfam, že spoločnosť SE čoskoro vydá update na vyriešenie tohto problému.

Stránka z ktorej boli prevzaté tieto informácie: http://talk.sonyericsson.com/message/96212

Prečítajte si aj:
Sony Ericsson Xperia Mini Pro – Video a audio test na party
Sony Ericsson Xperia Mini Pro – Skúsenosti s používaním

One Comment on “Nový Sony Ericsson Xperia Mini Pro – Prístupové body a MMS

  1. Zdravim chcel by som sa spytat na MMSky. Partnerka si pred par dnami kupila tento telefon ja sam som ho dnes drzal v ruke asi 10 minut a predtym som z androidom tak isto skusenosti viac ako par minutove. No kedze mame obaja O2 a aktualne prebieha akcia MMS zadarmo tak sme si chceli posielat text cez MMSky miesto SMS .. kezde aj tam sa da posielat text a omnoho viacej znakov/to je asi kazdemu jasne/

    Ibaze nikde nieje vidiet moznost ze by telefon pri klinkuti na spravy a vytvorit spravu daval moznost vytvorit MMS spravu. Ak clovek len zacne pisat tak sa vytvori sms sprava ale ak sa do nej vlozi nejaky obrazok odosle ju uz ako MMS. Cize iba za podmienky ze je tam nejaky ten multimedialny obsah. Este sme ten telefon neupdatovali ako pisete v clanku ze je na to uz update. A ja sa chcem spytat ci je tam nejake skryte menu ako pisat mmsky alebo to ten telfon jednoducho ma takto neziaducky zakomponovane?

    Este by som mal otazku kedze som linuxak a dnes sa mi uz googlit nechce.. je ten PC Companion aj pre linux ak chcem updatovat telefon?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *