Garmin Fit™ – Užitočná aplikácia pre športuchtivých

Garmin koncom októbra sprístupnil úplne novú aplikáciu pre Android a iPhone. Aplikácia je k dispozícii za malý poplatok 0,79€, čo je veľmi lákavá cena. Pravdupovediac, spoločnosť Garmin ma týmto počinom veľmi potešila.

Čo všetko Garmin Fit™ zaznamenáva?

  • tepovú frekvenciu
  • kroky
  • rýchlosť/kadenciu
  • kalórie (zadáte vaše údaje ako váhu, výšku, vek)
  • trasu, ktorú zobrazuje „live“ aj na Google mape
  • výšku, stúpanie, klesanie
  • priemer z tepovej frekvencie, rýchlosti, kadencie, rýchlosti…

V podstate zaznamenáva všetko, čo je potrebné na kvalitné vyhodnotenie tréningu, nemá však také funkcie, ako samostatné Garmin prístroje – to je ale pochopiteľné.

Skúsenosť s používaním

Keďže vlastním Garmin Edge 705 spolu so snímačom tepovej frekvencie a rýchlosti/kadencie, tak som bol zvedavý, či si aplikácia poradí s týmito senzormi. Sony Ericsson Xperia Mini Pro podporuje protokol ANT+, takže nebolo treba kupovať ďalší „medzikus“ do mobilu. Po vybratí typu aktivity, ručne prostredníctvom aplikácie zistíte prítomné snímače (pri ďalších aktivitách sa už budú párovať automaticky). Tu odporúčam mať dané snímače aktívne t.z. aby už niečo zaznamenávali. Spárovanie prebehlo bezproblémov a ja som vyrazil na cestu. Sám som bol zvedavý, ako sa budú údaje na Edge 705 odlišovať od tých v aplikácii.

Čuduj sa svete takmer všetky údaje sedeli skoro na 100%, takže nie je dôvod o nich písať. Údaj, ktorý sa najviac odlišoval (aj tak iba o 25m), bolo celkové stúpanie, ale to je pochopiteľné, keďže barometrický výškomer v Edge 705 zaznamenáva prevýšenie oveľa lepšie ako GPS. Naviac údaje aplikácia vykresľuje do pekných grafov.

Po skončení aktivity zadáte jej názov, prípadne nejaký komentár a aktivita sa potom automaticky odošle na váš účet na server Garmin Connect.

Záver

Zmysel tejto aplikácie vidím skôr pri činnostiach ako spinning, fitness, lyžovanie…, kde ďalší prístroj väčšinou prekáža, prípadne ho zabudnete doma. Takto vám stačí iba mobil a príslušný snímač, prípadne prijímač ANT+ pokiaľ váš mobil priamo nepodporuje tento protokol.

Android market: Garmin Fit™


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *