Hromadné blahoželania a ďakovačky na sociálnych sieťach

Neviem či je vhodnejší čas ako tento na môj názor na hromadné blahoželania a vyjadrenia vďaky. V poslednej dobe ma vytáčajú do nepríčetnosti hromadné blahoželania veselých Vianoc, štastné a veselé a bla bla. Nehovorím o stránkach na sociálnych sieťach (tam sa to ani inak nedá), ale o živých ľuďoch, ktorí si ani nedajú tú námahu, aby tým 10tim skutočným priateľom z 300 napísali na wall, keď už naozaj chcú blahoželať.Môžete hádať na koľko takých statusov som dal „like“.

Parketa sama o sebe je označovanie ľudí na fotkách s vianočným, novoročným motívom. Pokiaľ to nie je nejaký mega gýč s 1000 mačiatkami v Santovej čapici, tak to berem, predsa len dotyčný si dal tú námahu a označil Vás na fotke.

Druhým kame?om úrazu sú hromadné vyjadrenia vďaky voči všetkým, ktorí si dali tú námahu a dotyčnému zablahoželali na „wall“ prostredníctvom statusu, najčastejšie k meninám alebo narodeninám. A ten dotyčný potom vypustí status typu: „ďakujem všetkým, ktorí si spomenuli“, no to si strč za klobúk pomyslím si, keď nedáš ani ten jeden „like“ (keď tvoja slovná zásoba je chabá) alebo aspo? nenapíšeš ďakujem do komentára. Pre m?a  je to veľmi neosobné. Ako keby ste na oslave narodenín nahlas vyhlásili „ďakujem, že ste si spomenuli“ a nikomu nepodali ani ruku…

Takémuto typu prianí sa snažím vyhýbať a keď mám na dotyčného číslo mobilu, tak mu radšej pošlem sms, zavolám ako napíšem na „wall“. Neviem možno som staromódny…

One Comment on “Hromadné blahoželania a ďakovačky na sociálnych sieťach

  1. Snáď súhlasím s pojmom „mega gýč“ pri niektorých fb praktikách a pridávam, že sa mi páči, ako sa stránka renovuje napr. v tom, že narodeninové priania zgrupuje do jedného bloku … pokiaľ sa sociálne siete využívajú užitočne, niet dôvodu prečo ich nepoužívať a odsudzovať ich … pubertiačkam raz dôjde, že sa správali trápne ako keď si ja sama čítam svoje staré statusy :D facebook je taký verejný denník :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *