SonicStage vs. Connect Player

Sonic Stage CP 4.3

Jedná sa o programy na správu hudby a prenosných prehrávačov (Walkmanov) od firmy Sony. Keďže už druhý rok používam prehrávač Sony NW-A1000 musel som používať jeden z týchto programov. Bol to bohužiaľ Connect Player. Bohužiaľ preto, lebo bol extrémne pomalý a pri konvertovaní väčšieho množstva skladieb sa neraz sekol, alebo vypol bez príčiny. Pre prehrávače radu NW totiž nebol k dispozícii program SonicStage (neviem prečo). Tomu je už ale koniec.

SonicStage som si nainštaloval včera, teda on sa inštaloval úplne sám, ja som len stiahol autoinstaller z internetu. Všetko potrebné si „natiahol“ čiže čistá práca bez akýchkoľvek médii. Po prvom zapnutí bežal bez problémov. K najväčším výhodám patrí rýchlosť programu oproti programu Connect Player. Je minimálne trikrát rýchlejší, či už pri kopírovaní na prehrávač, alebo konvertovaní skladieb do formátu Atrac3. Ďalšou výhodou je nájdenie informácii cez CDDB databázy, pričom vám umožní „ručne“ si vybrať album (aj obal) a narhne aj skladby, ktoré do konkrétneho albumu patria. Samozrejmosťou je priradenie Artist Linkov k skladbám, pretože Sony prehrávače umož?ujú prehrávať skladby aj na základe umelcov podobných žánrov.

Na záver zhrniem, že SonicStage je oveľa lepší program ako Connect Player. Naviac podpora pre Connect Player sa končí v novembri 2007, takže ak stále používate Connect Player, smelo ho zme?te za SonicStage. Na internete je aj tzv. Connect Player To SonicStage migration tool, takže by nemal byť problém s presunutím hudobnej knižnice do SonicStage-u (neviem, neskúšal som). Najnovšiu verziu spolu s podrobným návodom nájdete na odkaze pod článkom.

Web: Sony SonicStage CP 4.3

Súvisiace články:
Skúsenosti s používaním MP3 Walkman Sony NW-A1000S
ATRAC3plus verzus MP3

One Comment on “SonicStage vs. Connect Player

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *