Dovolenka v Indii? Načo, prídite do Trenčína


India from Janka Literski on Vimeo.

Pohľad na križovatku pri Gymnáziu Ľudovíta Štúra, podobnosť čisto náhodná…

Trenčín má jeden most. ?no je to tak. 60000-ová oblasť, čo sa počtu obyvateľov týka, má jeden most cez Váh. Ani nechcite vidieť, ako to v Trenčíne vyzerá, keď je špička. Na moste sa vytvorili 3 pruhy…, z núdze. „Vynikajúca križovatka“ pri gymnáziu, totiž blokuje celý Trenčín. Zelenú vlnu na Električnej smerom do/z mesta zažije asi iba farboslepý. Videli ste už dva pruhy v jednopruhom kruhovom objazde? Nie? Prídite sa previezť okolo Lidla na Bratislavskej. Ten istý kruháč je blokovaný aj železničným priecestím…

Stačí zablokovať most a na 15 min. spustiť závory smerom na Nemšovú a môžete ísť vylúpiť banku. ?no, pretože cez tú hromadu aút sa nedostane nič, naozaj nič. V Trenčíne sa zabudlo aj na diaľničný privádzač (áno zabudlo, je to pravda…) robili ho dodatočne, ale aspo?, že ten už je. Na? by mal byť napojený nový most. Kedy, to asi nikto ani len netuší.

Bolo by zaujimavé vyrátať o koľko pe?azí prichádza štát na daniach zo straty času v každodennej zápche, ktorá v Trenčíne trvá od rána až do nejakej piatej poobede. Doprava v Trenčíne vyzerá naozaj ako v Indii, z dvojprúdovej cesty je trojprúdová a na semafóroch sa hýbe tá kolóna, ktorá je dlhšia nie tá, ktorá má zelenú.

Neviem ako vy, ale ja za jediné riešenie považujem presedlanie na bicykel, alebo na motorku, jedine tak sa vyhnete čakaniu na priechodný most, ktorého najlepšie roky uplynuli niekedy v 98-om roku minulého storočia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *