Twitter ako zdroj informácií

Veru dlho som odolával založiť si účet na službe Twitter. Ale bol som k tomu takpovediac donútený. Okrem účtu, na ktorý je link aj v linkách tu na blogu a na stránku www.skiinfo.sk, mám aj tretí súkromný účet. Ten využívam čisto na získavanie informácií o finančných trhoch, ktorými sa dlhodobo zaoberám. A môžem vám povedať, že je to najlepší zdroj informácií, aký môžete pri tradingu mať.

Tweety z rôznych zdrojov preberám cez Tweetdeck a tak vidím takmer okamžite, čo napísali na Wall Street Journale, Bloombergu, alebo CNN Money…, a mnoho ďalších. Naviac je na Twitteri mnohopočetná skupina traderov a teda ľudí s rovnakým záujmom. Je zaujímavé sledovať, ako obchodujú ostatní traderi, ich analýzy a nakoniec aj to, kedy otvorili pozíciu a či ju uzatvorili s profitom, alebo so stratou. Pri tom používajú prepojenia so službami ako StockTwits a MyfxBook.

Twitter používajú aj jednotky na poli analýz finančného trhu akými sú napr. Ashraf Laidi, Jamie Saettele a blog Zerohedge. Vidíte, kedy zavesili na svoj web analýzu, video, alebo keby budú v TV ako napr. CNBC, Bloomberg, Al Arabia… O vysokej informačnej hodnote svedčí aj to, že vidíte ako tradejú profesionáli, aké majú plány na jednotlivé menové páry…

Pravdupovediac inak by som Twitter nepoužíval, pretože väčšina bežných tweetov, sú v podstate len „šplechy“ o ničom s takmer nulovou informačnou hodnotou. Ak sa ale zaoberáte napr. finančnými, akciovými, alebo komoditnými trhmi je Twitter skvelý nástroj na získavanie cenných informácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *