Akismet = 8850 spamov zachytených

Keď som si nainštaloval WP ešte som netušil, čo ma čaká. Mal som síce zapnutú antispam ochranu priamo vo WP, ale nezaberalo. Nehcel som používať výpočty a obrázky na ochranu, pretože ma samého otravuje, keď to musím zadávať.

Začal mi v hlave vŕtať plugin, ktorý je v každom inštalačnom balíku WP a volá sa Akismet. Jeho aktivácia je úplne jednoduchá. Stačí sa zaregistrovať na www.wordpress.com, kde vám bude pridelené unikátne ID, ktoré potom zadáte pri aktivácii Akismet-u a ste za vodou. Od aktivácie Akismet, zachytil 8850 spamov a to je čo povedať. Občas sa cez neho nejaký ten spam prešmykne, ale zase ho zachytí jednoduchá moderácia komentárov.

P.S. Už ste niekto vyskúšal najnovšiu verziu WP 2.1? Aké sú vaše skúsenosti?

2 Comments on “Akismet = 8850 spamov zachytených

  1. ja mam momentalne nainstalovany WP 2.0.7, ale co som si pozeral tak WP 2.1 je jednoduchsie na zmenu farieb stranky a nejake vylepsenia z hladiska uploadu, ale nejake svetoborne vylepsenia tam nie su. Naviac s nim nie je kompatibilna tema Kubrick, ktoru som si upravil a temy, ktore su na vyber ma nejak neoslovili, takze asi s updatom na 2.1 pockam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *