Pozeráte rádio?

Trochu čudný nadpis dostane o chvíľu zmysel. Reč bude o výdobytkoch techniky – webkamere a internete. Kedysi, keď ste počúvali rádio, ste si všetko predstavovali. Čo sa deje na ihrisku, ako asi vyzerá štúdio a moderátori/ky. Je pravdou, že každý človek má inú predstavivosť a každý si pri vysielaní rádia predstavuje niečo iné.

Kým neexistovala televízia ľudia boli odkázaní na rádio a predstavivosť často záležala na schopnostiach komentátorov, či vedeli čo najpodrobnejšie opísať situáciu na ihrisku. Ľudia si vytvorili vlastný obraz o tom, ako situácia asi vyzerala. S nástupom televízie sa všetko zmenilo. Aj keď počúvanie hokejového zápasu v aute na ceste domov má svoje neopísateľné čaro, keď prídete domov, rádio vypnete a ponáhľate sa k televízii.

Klasické vysielanie rádia bolo donedávna tiež opradené rúškom tajomstva, a pokiaľ ste nepoznali výzor moderátorov, mohli ste si predstavovať, ako asi vyzerá moderátor/ka s tým sexi hlasom. Aj to sa už zmenilo. Webkamery v štúdiach prostredníctvom internetu vysielajú obrázky, aj keď statické a každých pár sekúnd, ale predsa. Stačí to na to, aby ste spoznali tváre z éteru, ktoré ste predtým nikdy nevideli. Pre niekoho sklamanie, že jeho idol vyzerá úplne inak ako v predstavách, pre druhého radosť, že vyzerá ešte lepšie. Nebude trvať dlho a dočkáme sa aj streamovania vidia zo štúdia.

K napísaniu tohto článku ma inšpirovala nemenovaná relácia na nemenovanom rádiu, kedy moderátor vyhlásil, že majú viac divákov ako poslucháčov.

P.S. Nechystá sa niekto streamovať koncerty a atmosféru z letných festivalov? Bolo by to určite zaujímavé

One Comment on “Pozeráte rádio?

  1. Pingback: vybrali.sme.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *