Dotykový displej

Dotykový displej je silne návykový. Ak máte, alebo ste mali tento typ displeja, určite viete o čom hovorím. Ja mám dotykový displej na mobile SE M600i. Odvtedy sa zmenili všetky zaužívané spôsoby používania telefónu. Nepotrebujete, joystick ani rôzne tlačidlá tesne pod displejom, všetko sa vám zobrazuje priamo pod stylusom („perom“ na ťukanie na displej), prípadne prstami.

Predstavme si modelovú situáciu, že vám niekto volá. Na klasickom telefóne stlačíte zelené tlačítko, aby ste prebrali hovor. Na dotykovom displeji stačí ťuknúť prstom na vymedzený priestor. Je to veľmi nákazlivé :-). Ovládanie videa, hudby je veľmi podobné. Ak sa vám nechce vyťahovať stylus stačí končekom nechta jemne posunúť skladbu (video), alebo takým istým spôsobom upraviť hlasitosť. Písanie sms po troche cviku bude zábavou a bez problémov napíšete aj väčšiu správu. Ja na písanie stylus nepoužívam pretože M600i má qwerty klávesnicu, ale poznám ľudí, čo píšu na displej tak rýchlo ako perom do zošita.

Dotykový displej má aj jednu nevýhodu. A tou je „zapatlanie“ displeja od prstov, ak nepoužívate stylus. Ďalšou je väčšie riziko poškriabania displeja. Obidve tieto nevýhody sa však dajú jednoducho vyriešiť nalepením ochrannej fólie.

Ak uvažujete nad kúpou zariadenia s dotykovým displejom neváhajte. Zvyknete si na toto pohodlie tak, že známi budú na vás pozerať ako na dementa, keď budete ťukať na ich klasické displeje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *