YouTube na Sony Ericsson P1i

Keďže si brat zadovážil tento najnovší kúsok od Sony Ericssonu, neodolal a vychytávku vyskúšal. Nič však nepadne z neba samo, ako sa hovorí a tak nás zaskočilo zopár problémov, s ktorými sa chcem podeliť, ak by ste sa s podobnými stretli.

Problémom číslo jedna je nájsť tu správnu web adresu na ktorej sa vám youtube zobrazí. Lebo ak zadáte do prehliadača www.m.youtube.com vyhodí vám chybu ohľadom xml. Treba zadať túto adresu: http://m.youtube.com/?warned=yes presne tak ako je napísaná. Tak to by sme mali.

Teraz prichádza problém sa nastavením routra. Neodporúčam vám pripájať sa prostredníctvom GPRS (hlavne kvôli rýchlosti) ani 3G teda pokiaľ nemáte veľké dátové limity. Ak máte doma wi-fi sieť, tento problém je za nami. Problém však nastáva v tom, že P1i videa cez wi-fi nenačíta, teda tvári sa, že sú načítané na 100%, ale nič sa neprehráva.

Čo treba urobiť aby sa videá pekne spustili na mobile?

    V mobile:
    1. Zapnite wlan a nájdite hotspot (v tomto prípade pre vašu domácu sieť)
    2. Pripojíte sa a následne v menu WLan kliknete na „ďaľšie“ a „adresa ip“
    3. Adresu IP si niekde poznačte budete ju potrebovať
    Na PC:
    4. Chodťe cez webové rozhranie k nastaveniam vášho routera
    5. Nájdite nastavenia týkajúce sa DMZ Host IP Address – väčšinou sa nachádzajú v menu „Advanced Setup“
    6. Povoľte ich a zadajte IP, ktorú ste si opísali z mobilu
    7. Videa by mali fičať bez problémov

YouTube na mobile nielenže dobre vyzerá, ale je aj parádnym spestrením času. Videá sú však aj na P1i dosť nekvalitné, ale aj tak sú vcelku pozerateľné. YouTube HD sa zatiaľ nechystá :-)

Web YouTube.com Mobile: http://m.youtube.com/?warned=yes

10 Comments on “YouTube na Sony Ericsson P1i

  1. Má ho brat, takže len tak sprostredkovane…, možno ho presvedčím na nejaký článok o skúsenostiach.
    No ak ho mám porovnať s M600i tak P1i je neporovnateľne rýchlejší, má lepší displej a má Wi-Fi… Celkovo, keďže ho brat využíva aj na e-maily, RSS a internet si ho zatiaľ pochvaľuje. No a samozrejme dotykový displej, na ktorý keď si zvykneš nebudeš chcieť iný fón. Má v balení aj slušnú „základnú výbavu“ s pekným púzdrom, kolískou a náhradným stylusom, čo je nezanedbateľné, pretože sama kolíska stojí 650 SK. Kúpil ho lacnejšie ako ja M600i ani nie pred rokom…

    Jediné, čo vytýkam aj M600i a nemá to ani P1i je podpora Flash Lite aplikácii, stránok, a pre Symbian UIQ 3.0 sa ani tak skoro asi nechystá. To mi asi najviac chýba, keďže do Flashu trochu „kafrem“.

  2. Dík moc toto som hľadal ako to spojazdniť funguje to super.

  3. maaam problem nastavil sem to přesně podle naavodu a stejně mi to nejde…

  4. No… ja sa tiez dobre trapim. ;) Router je u mna FRITZ!Box SL WLAN, Firmware-Version 09.04.34. V nastaveniach vidim, ze moj mobil (IP addressa a.t.d.) je znama a spolu s notebookom, este jednym PC a WLAN tlaciarnou tvoria siet. Ale aj tak mi to nejde. Presiel som vsetky polozky menu toho fritzboxu routera, aj advanced menu som aktivoval, ale mudry moc nie som… Nejaky tip? :) Suvisi to nejako s povolenymi portami, resp. dynamickou DNS? Dik.:)

  5. chack: RTSP – Real Time Streaming Protocol. Skús to nájsť v špecifikácii routera – najlepšie v návode, alebo na webe. Ak to tvoj router nepodporuje, tak ti to nepôjde.

    Inak ešte doplním, že tie nastavenia IP adresy treba obnoviť, keďže P1i má pridelenú inú IP, čo Mobile youtube nepodporuje – treba znova zmeniť údaje v routeri podľa návodu (toho nad komentármi).

  6. marek: ahaa noo tak jaa maam doma wifi router D-Link DI-524 a jelikož sem se v papirech nedočetl o RTSP vůbec nic tak musim akorat předpoklaadat že maam smůlu…ale stejně diik za radu…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *