Veľké weby kapú ako muchy

?no je to tak. Nanešťastie. Veľa známych stránok aj s vysokou návštevnosťou zaniklo, alebo ich zánik čaká. Asi najviac ma prekvapil zánik veľmi populárneho e-zinu Pingmag.jp. Autori sa odvolávali na finančnú krízu, ktorá ich zasiahla. No neviem…Podľa m?a je za tým strata motivácie. Ďalším veľkým webom, ktorý zanikol nedávno je stránka BD4D – By designers for designers, kde sa dalo načerpať toľko inšpirácie, ako na máloktorej stránke. Doména BD4D.com je v súčasnosti na predaj. Stránkou s podobnou tematikou bola aj Pacdesco – Pacific design community, ktorá prinášala nádherné kreácie, aké by ste inde len márne hľadali. Dnes na jej doméne svieti len reklama na webhostingovú spoločnosť.

A potom sú tu stránky, ktoré dlhšiu dobu len tak prežívajú a pravdepodobne ich čaká podobný osud ako tie popísané vyššie. Stránka Freeoops známa najmä ich logom zobrazujúcim ženu s bujným poprsím, sa zmenila na Creative Juice a publikuje na subdoméne na webe WordPress-u. Na stránke Magwerk.com, populárnej vďaka dizajnu časopisov, ktoré vyzerali ako naozajstné, sa tiež nič nehýbe asi pol roka. Nedávno vyšlo nové číslo e-zinu Encore, ktoré len sumarizuje najlepšie práce počas jeho histórie a mohli ste sa o ?om dočítať aj na Sesulákovi. Pixeleyegermany tiež nebolo aktualizované od augusta 2006. Takto by som mohol pokračovať donekonečna.

O stránkach platí asi to čo o firmách. Väčšina novozaložených firiem zanikne do dvoch rokov. Naviac internet je extrémne volatilný trh a keď sa neustále nezlepšujete, ľahko sa môže stať, že vás nejaký „cucák“ od vedľa predbehne a neskôr dokonca kúpi za pár šupov.

One Comment on “Veľké weby kapú ako muchy

  1. A akú by mali mať asi motiváciu??? …veľa roboty s editáciou a nič z toho??? Je to beh na dlhé trate na konci ktorého pokiaľ neprinesieš nejakú prevratnú novinku stále bežíš a nikam sa nedostaneš.
    Ešte pred pár rokmi to bolo iné…teraz prevádzkuje web každý kto chce…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *