Garmin Edge 800

Garmin Edge 800, www.slashgear.com

Garmin predstavil svoj najnovší cyklopočítač pod názvom Edge 800. Najväčšou zmenou oproti ostatným cyklopočítačom z rady Edge je dotykový displej a teplomer, ktorým je 800 vybavený. Záznam údajov ostal nezmený – veď čo už môžete meniť, keď Edge 705 zaznamenával všetko potrebné, na čo si len pri bicyklovaní spomeniete.

Ja by som sa ale pozastavil nad tým, čo viedlo spoločnosť Garmin vybaviť Edge 800 dotykovým displejom. Osobne používam Edge 705 už viac ako dva roky a za ten čas som nenašiel jediný dôvod, prečo by mal mať dotykový displej. Dotykový displej pri tomto produkte vidím skôr zbytočný ako užitočný. Pri cestnej cyklistike, to je v poriadku, ale pri horskej (aj ja jazdím na horskom biku), si neviem predstaviť „patlať“ displej neraz zablatenými prstami, o niektorých kolíziach displeja s konármi ani nehovoriac.  Na druhej strane, Edge 705 má pomerne odolné tlačítka, ktoré sú pogumované a fungujú bezchybne aj v zlých podmienkach. Naviac sa na rôznych weboch objavili aj postrehy freeriderov, ktorí často používajú klasické rukavice, čo môže ovládanie displeja ešte zhoršiť.

Edge 800 je špičkový nástroj, ktorý má oproti predchodcovi 705 väčší dotykový displej, vylepšený dizajn a teplomer. Túto novinku som ešte nemal možnosť vyskúšať, ale rád by som otestoval displej a ovládanie v podmienkach vlhka, blata a konárov stromov. A až potom by som sa vedel rozhodnúť a povedať názor, či je to krok dopredu alebo späť.

One Comment on “Garmin Edge 800

  1. Edge 800 vlastnim a zatial mozem povedat, ze s displeyom problem nie je. Tiez som sa toho obaval, kedze pouzivam iba celoprstove rukavice. Skusal som to vsak aj v zimnych rukaviciach a vsetko fungovalo ako ma. S vlhkostou tiez nebol problem. Kazdopadne pokial niekto vlastni edge 705, nevidim dovod menit ho za 800. posun vpred nie je taky velky, aby som rozmyslal o vymene 705. Jedina vyrazna funkcia naviac je teplota a mozno su trochu viac automatizovane nastavenia. To je za tie peniaze trochu malo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *