Pred Pohodou za Pohodou…

Repliku so známej hry na schovávačku som si nevymyslel náhodou. Už 5 rokov sa totiž všetko u nás v rodine riadi podľa toho, kedy je Pohoda. Leto by sa dalo rozdeliť na leto pred Pohodou a leto za Pohodou. Nebolo tomu inak ani tento rok.

Teplo, horúco. Tak bolo obidva dni na Pohode. V sobotu sa počasie umúdrilo a bolo trošku chladnejšie. Ale vždy lepšie, ako byť celý mokrý a triasť sa od zimy o tretej ráno (viď situácia po Prodigy). Pogram sľuboval vyžitie aj pre takého ortodoxného vyznávača elektronickej hudby, akým som ja. Škoda len, že Air nedorazili. Inak bola Pohoda tento rok na jednotku.

V piatok som zo zvedavosti išiel pozrieť na Wu Tang Clan a aj som po chvíli odišiel. Nebolo sa totiž na čo pozerať. Junkie XL (nielen) m?a prekvapil skvelým setom, v ktorom vôbec nezazneli jeho najznámejšie hity, ako som očakával. Set dostal do varu celkom dosť ľudí na hlavnej stage a bolo aj z Junkie-ho vidieť, ako si užíva skvelú atmosféru. V piatkovom lineup-e nechýbali aj svetoznáme mená techno scény Adam Beyer a Dave Clark. Na techno stage som bol až do rána, kde ma dorazili Toky s Loktibradom. Aparatúra bola konečne na úrovni, i keď tých dvoch Slovákov museli občas krotiť zvukári (bol to set na roztrhanie membrán na repro).

Sobota Para, Basement Jaxx, Ed Rush a iní. Vcelku sa mi vidí Pohoda v sobotu trošku slabšia (aj preto, že nedorazili Air), ale je to len môj názor. Para pokrstila svoje nové CD, Basement Jaxx predviedli super šou.

Čo by som vytkol, bolo ťahanie politiky na Pohodu počas koncertov a medzi nimi. Udialo sa tak na Bažant stage počas koncertu Pary, ktorá vyzývala ľudí na podpísanie petície proti výstavbe akéhosy mrakodrapu. Neskôr aj sám Michal Kaščák spomenul prípad Hedviga. Myslím si, že tieto veci nemajú na Pohode čo robiť, pretože ja som sa prišiel zabaviť a nie podpisovať petície, alebo na pojednávanie.

Teplo, hudba, pivo, cigánska, baby – to sú tagy, ktoré asi najlepšie charakterizujú skvelý festival Pohoda. P.S. Poradie je čisto náhodné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *