Tablet alebo notebook?

Čoraz obľúbenejšie a populárnejšie tablety akoby nahrádzali notebooky. Ak stojíte pred rozhodnutím či si kúpiť nový tablet alebo notebook, tak aj tento článok by vám mohol pomôcť a naznačiť, kde sú ich výhody a nevýhody.

Základnou otázkou je vždy na aký účel tablet respektíve notebook potrebujete? Na prácu, do školy, na obyčajné surfovanie po nete, na hranie hier, na písanie článkov, na chatovanie? Od toho sa odvíja čo bude pre vás lepšou voľbou.

Jednou z hlavných výhod tabletu je jeho mobilita. Je oveľa skladnejší ako notebook, lepšie sa s ním manipuluje a tak na skrátenie dlhých chvíľ pri cestovaní je určite tablet efektívnejší. Ako som už písal je skladnejší a zmestí sa aj do ženskej kabelky a nemusíte mať na neho špeciálnu tašku čo je pri cestovaní ďalšia veľká výhoda.

Tablet je výborný aj na prezentáciu fotiek alebo videa. Ak sa chystáte niekam ku známym po dovolenke a chcete im ukázať fotky z dovolenky, tak asi neexistuje lepšia možnosť ako tablet.

Ak sa však rozhodujete pre ideálne riešenie do práce, tak tu už tablet zrejme ako víťaz nevyjde, i keď to záleží z veľkej časti od náplne vašej práce. Tablet síce zvládne jak prácu s textom, tak prácu s tabuľkami, ale určite oveľa efektívnejší budete pri klasickom notebooku. Na druhej strane pri stretnutiach s klientmi môže tablet pôsobiť oveľa profesionálnejšie a dokážete na ?om bez problémov odprezentovať svoju prácu, takže ani tu to nie je také jednoznačné.

Asi málokto čakal, že tablety sa stanú tak rýchlo populárne. Otázkou je, či to nie je len módny trend a dokážu postupne notebooky do veľkej miery nahradiť. Cenovo medzi tabletmi a notebookmi veľké rozdiely nie sú. Samozrejme záleží na značke aj na výkone a tak sa to len ťažko dá porovnať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *